Смачніших ви ще не куштували: готуємо пісні голубці з грибами

Читать на русском
Автор
4131
Детальний рецепт пісних голубців з грибами Новина оновлена 05 квітня 2024, 19:44
Детальний рецепт пісних голубців з грибами. Фото Canva

Пісні голубці з грибами вам неодноразово захочеться приготувати

Зараз триває піст для християн, тож чимало вірян відмовилися від м'яса, молочних продуктів і яєць. Актуальними стають рецепти пісних страв. Однією з таких є голубці, приготовані з додаванням грибів.

У своєму інстаграмі шеф-кухар Ліза Глінська розповіла рецепт цієї пісної страви. Цікаво, що їх треба готувати не лише без м'яса, а й без рису. Такого ви, ймовірно, ще не знали, тож варто спробувати.

Інгредієнти

  • Перлова крупа — 200 г.;
  • гриби — 400 г.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • томатна паста — 100 г.;
  • сіль, перець — на ваш смак;
  • кріп.

Спосіб приготування

  • Перлову крупу треба помити та замочити в холодну воду. Залишаємо на всю ніч.
  • Тимчасом миті гриби подрібнюємо та смажимо на олії. Також треба посмажити цибулю та моркву, заздалегідь подрібнивши.
  • Варимо перловку у пропорції 1:3, наприклад 100 грамів крупи на 300 мілілітрів води. Солимо та прикриваємо кришкою.
  • Переходимо до пекінської капусти. Її теж треба вимити та відрізати корінь. Відриваємо листки та кладемо на дно каструлі. Туди ж заливаємо кип'яток і нехай стоїть так 10-15 хвилин.
  • Після цього вже готову перлову кашу поєднуємо з грибами, морквою, кропом та цибулею. Усе ретельно перемішуємо. Наша начинка готова.
  • Тоді витягуємо листки капусти, тверду частину обрізаємо та кладемо на них начинку. Закручуємо.
  • Кладемо голубці в каструлю чи форму для випікання, залежить яким способом будете їх готувати — в духовці або чи на плиті.
  • Частину моркви з цибулею треба поєднати з томатною пастою й додати трохи води. Поливаємо голубці й запікаємо 40 хвилин. Готово!

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати смачний рибний рулет. Для цього знадобиться рибне філе, молоко, яйце, панірувальні сухарі та ще деякі інгредієнти. Спробуйте, це дуже смачно.